Is sales belangrijk met het verkopen van je auto? 

Iedereen weet het, mannen zijn autoliefhebbers en kijken misschien zelfs nog liever naar een mooie auto dan naar hun eigen vrouw. Een auto kopen doe je niet zomaar, daar komt natuurlijk ook sales bij kijken. Maar waarom is sales zo belangrijk voor het kopen/verkopen van een auto?
Iedereen die weet dat sales voor alles belangrijk is en dat het voor heel veel dingen word gebruikt. Het word ook gebruikt voor auto’s. stel je zet je auto op marktplaats en jij zet een verhaaltje erbij wat de auto allemaal heeft, hoe hard hij kan, hoeveel PK, uit welk jaar die komt etc etc, dan doe je eigenlijk een soort van verkoop praatje om de mensen over te halen om je auto te kopen. En je kan het al raden, Ja dat is ook sales. Bijna alles wat met verkopen te maken heeft is sales. Het is van belang dat je je auto op een goede en vertrouwde site verkoopt.

Waarom is sales zo belangrijk

Met sales kan je heel veel bereiken en dus ook met het verkopen van auto’s. Sales is eigenlijk het verkopen van producten en/of diensten. Met auto’s doe je aan sales om een verkoop praatje te doen of een kleine reclame te maken in je eigen buurt. Je ziet soms ook dat mensen op hun achterraam een briefje hebben geplakt en dat daar op staat: Fiat 500 te koop voor 8.500,-. Dat is ook sales. Op deze manier zien mensen zien dat jij je auto verkoopt. En wat de auto kost. Bij interesse kunnen kunnen ze bellen of mailen.

De site waar jij je auto op verkoopt doet eigenlijk ook sales voor jou. Die site weet er alles van en zet er meestal nog een mooi berichtje bij. De verkoper van de auto doet dat ook. Als de koper dan aan de deur komt, houden ze meestal ook nog een praatje en dat gaat altijd wel over de auto. De verkoper praat dan over hoe goed de auto heeft gereden en wat die allemaal kan etc etc.
Meestal probeert de koper de prijs nog een beetje omlaag te krikken en meestal lukt dat wel tot ongeveer 200 euro. Dit is voor de veerkoper natuurlijk niet zo fijn, want hij of zij wilt gewoon het gevraagde bedrag hebben voor zijn auto.
Let wel altijd goed op waar je je auto koopt of verkoopt en probeer altijd aan de deur te betalen in plaats van online.