Wat is sales nou precies?

Met sales hou je je bezig met de directe verkoop, ook behoud je de contacten met je klant(en). Als een sales persoon moet je goed kunnen praten, goed met mensen om kunnen gaan en sociaal zijn. Met sales moet je niet bang zijn om fouten te maken, iedereen in de sales maakt fouten en dat is helemaal niet erg, want van fouten leer je en word je sterker. Met sales moet je met tegenslagen kunnen omgaan. Een ‘’nee’’ heb je en een ‘’’ja’’ kan je krijgen. Met sales verkoop je een product of dienst aan verschillende consumenten.

Hoe gebruik je sales?

Sales kan je op verschillende manieren gebruiken. Sales kan je telefonisch doen, in real life (face to face ) of via Sociale media. Sociale media word natuurlijk nu door bijna iedereen gebruikt, daarom word sales nu ook gedaan via sociale media. Met sociale media kan je denken aan: Linkedin, Facebook of Instagram. Sales via de telefoon is de bekendste en de meest gebruikelijke manier. Met sales via de telefoon is de pitch het belangrijkste. Je pakt de  overtuigende stem om de consument over te halen. Met sales in real life vertel je je verhaal tegen een groep mensen van 20 tot 40 personen. Je vertelt wie je bent, wat je doet, waar werkt en wat je verkoopt en waar je op pitcht. Je kan ook beurzen bezoeken en daar je verhaal doen aan verschillende bedrijven die geinterseerd zijn in het product of dienst die jij en jouw bedrijf verkopen.

Wat doet een sales manager?

In overleg met je leidinggevende maak je een verkoopplan, waarin wordt vastgelegd welke verkoopresultaten het bedrijf in de komende tijd wil realiseren. Het verkoopplan wordt onderverdeeld in doelendie aangeven hoeveel omzet er per periode, per distributeur, per klant of per verkoper gehaald moet worden. Je controleert door middel van rapportages in hoeverre de doelstellingen gerealiseerd worden en grijpt in als de resultaten van een van je verkopers of van een bepaalde klant teruglopen. Je rapporteert zelf regelmatig aan de directie.