Tegenwoordig worden veel producten online gekocht. Als ondernemer is het daarom belangrijk om met uw bedrijf online vindbaar te zijn. Er zijn verschillende internet marketing strategieën zoals SEO (Search Engine Optimisation), SEA (Search Engine Advertising), Content marketing en Linkbuilden.

Als uw competitie gebruik maakt van een betere internet marketing strategie loopt u op Google soms meer dan 80% van uw website bezoekers mis! In deze blog zal ik de internet marketing termen uitleggen om duidelijk te maken waarom uw competitie beter word gevonden op Google.

Search Engine Advertising

Op de eerste afbeelding ziet u een voorbeeld van SEA. In dit geval is iemand geïnteresseerd om een tweedehands auto te kopen in de buurt van Haarlem. In de eerste drie resultaten zien wij hier dat bedrijven hebben betaald om in de top 3 gevonden te worden op dit zoekwoord, deze bedrijven betalen een bedrag aan Google per klik naar hun website op dit zoek resultaat.

Search Engine Optimisation

Onder de advertenties ziet u een voorbeeld van SEO. Op Google hebben Advertenties voorrang op de ‘natuurlijke’ zoekresultaten. Sommige mensen klikken nooit op de advertenties en daarom is het belangrijk om een geoptimaliseerde website te hebben waardoor u altijd als eerste onder de advertenties komt, hier komt Linkbuilding van pas.

Linkbuilding

Zoals u ziet heb ik de foto afgeknipt na de eerste vier resultaten. Dit is hoe de meeste potentiele klanten Google gebruiken, als het gewenste resultaat niet tussen de eerste vier websites te vinden is word de zoek term vaak aangepast en verder gezocht. Door middel van linkbuilding word uw website tussen de eerste zoekresultaten ‘geboost’. Linkbuilden is het ontvangen van links naar uw website vanaf andere webadressen, hoe groter het andere webadres, hoe meer waarde Google aan de link hecht. Als u aan SEO en Linkbuilden doet en uw competitie niet, zal u altijd boven hun staan op Google in de natuurlijke zoekresultaten!

Internet marketing Tips:

Als u op het zoekwoord ‘tweedehands auto’ gevonden wilt worden is het slim om te beginnen met uw landingspagina te vernoemen naar het zoekwoord. Een landingspagina is een verdiepingspagina op de website waar een product of dienst word beschreven. Belangrijk op een landingspagina is dat het alleen maar over een product gaat, dus niet, nieuwe auto’s en tweedehands auto’s. Bijvoorbeeld: www.autos.nl/tweedehands-auto, om gevonden te worden voor het zoekwoord: ‘tweedehands auto’.

Content marketing is een onderdeel van veel internet marketing strategieën. Content is in het Nederlands vertaald ‘inhoud’. Het gaat er bij deze marketing strategie dus om dat er veel inhoud over uw zoekwoord op de website word geplaatst doormiddel van bijvoorbeeld: nieuwsberichten, blog posts en video’s. Het is in dit geval goed om veel variatie te hebben in de soorten content. Dit is ook een manier om te Linkbuilden want wanneer iemand over uw berichten iets schrijft met een link, verbeterd het de ranking van uw website.

Blauwe Monsters heeft het grootste website netwerk van Nederland. Als u geïnteresseerd bent om uw website hoger in Google te krijgen bel dan: +31 20 893 26 56 voor een gratis consult.