De trend van 2017, contouren. Celebraties zweren erbij. Maar wat is contouren eigenlijk en hoe werkt dat precies? In deze blog krijg je alle informatie die in het proces van contouren naar voren komen.

Wat is contouren?

Contouren is het benadrukken van vormen in je gezicht met behulp van make-up. Dit wordt gedaan met een lichte en donkere crème of poeder. Afhankelijk van jouw skintone creëer je lichte en donkere vlakken op het gezicht. Donkere leuren worden gebruikt om een diepte effect te creëren. De donkere kleur wordt voornamelijk gebruikt voor onder het jukbeen en op het voorhoofd langs de haarlijn. De lichte crème of poeder wordt op het jukbeen gesmeerd, hierdoor komt het meer naar voren voor een smaller maar voller effect. Ook wordt het tussen de wenkbrauwen gesmeerd en word het doorgetrokken tot het puntje van de neus voor het smalle effect.

Hoe is contouren opeens zo populair geworden ?

Celeberty ster Kim Kardashian – West postte in 2012 een foto op social media met een before en after resultaat van haar look. Door de post van Kim Kardashian werd contouren een hype en deze is nooit wegegaan, terwijl hier ook al gebruik werd gemaakt van contouring in 1300 voor een minder platte look op schilderijen. Kim Kardashian’s Make – Up artist, Scott Barnes maakte deze “scherpe” look. Geen Botox, chirurgie of andere dure taferelen. Ruim 5 jaar verder wordt het nog dagelijks gebruikt in de make up routine van jonge meiden maar ook wat rijpere vrouwen.

Welk palette past het beste bij jou?

Ben je geen make up fanaat of ben je gewoon een beginner, dan kun je het beste beginnen met een stick van MAC. Dit is een crème basis dus gemakkelijk uit te smeren met de juiste kwast.

Denk je dat poeder beter is voor de structuur van je huid, gebruik dan de NARS contour blush. Afhankelijk van jou budget zijn er natuurlijk ook goedkopere of duurdere variaties verkrijgbaar van verschillende merken.

Voor de pro’s onder ons is het Anastasia BeverlyHills Countour kit perfect! Verkrijgbaar in meerdere kleuren en keuze uit poeder of creme. Vergeet bij deze sets alleen niet om ook een highlight set te halen voor een nog mooier resultaat. Per stuk ongeveer $50.