3 maanden geleden heb ik mij aangesloten bij een netwerkgroep genaamd BNI. BNI staat voor Business Network International. Dit is een netwerkgroep die iedere vrijdagochtend om 07:00 uur (ja, dit is echt waar) bij elkaar komt. Tijdens deze bijeenkomst ontbijt je samen met een groep van circa. 45 ondernemers. Elke ondernemer vertegenwoordigt een andere branche. De betekenis van BNI is elkaar aanbevelingen geven. Omdat je elke week je bedrijf kan pitchen, en een zoekvraag kan doorgeven. Weten je medeleden van jouw BNI groep wat je aanbiedt, en naar wat voor soort klanten jij zoekt.

Geven loont!

Bij BNI staat het voor geven loont. Dit betekent dat hoe meer aanbevelingen jij aan medeleden geeft. Des te sneller en meer aanbevelingen je zelf krijgt. Vandaar het aspect geven loont. De reden dat ik met heb aangesloten bij BNI is als volgt. Ik ben van mening dat iedereen in zijn/haar netwerk ongeveer 300 mensen goed genoeg kent om deze om een ‘gunst’ te vragen. Als ik dan kijk naar dit netwerk waar je 35 vaste leden hebt, en gemiddeld 10 bezoekers per week. Dat betekent dat je 45 * 300 mensen in je netwerk hebt. Dit zijn 13.500 mensen. Dan is de kans op een potentiele klant erg groot. Wanneer je je pitch goed genoeg voorbereid, is dit netwerk van 45 mensen jouw salesteam!

De voordelen van het BNI netwerk

Buiten het feit dat je jouw presentatie skills week in week uit verbeterd,  kom je ook veel andere branches tegen. De kennis die je opdoet neem je mee in je rugzak. Uit veel netwerken ontstaat vertrouwen. Deze vertrouwensband behaal je in het helpen bij het behalen van andermans doelen. Maar ik zie dit netwerken ook als een verdere uitbouw van mijn carriére. Door heel veel te netwerken gaan mensen mijn gezicht en mij als persoon herkennen. Door het goed voor te bereiden en altijd aanwezig te zijn groeit vertrouwen in mij als persoon. In dit netwerk zitten veel mensen die al jaren aangesloten zitten bij netwerkgroepen, de ervaring van deze ‘senior’ netwerkers is voor mij heel veel waard.

Ben je benieuwd hoe zo’n fantastische vrijdagochtend er nou uitziet? Let me know, dan neem ik je een keer mee!

06 – 39 27 42 27