In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is een letselschade advocaat inschakelen niet duur. Sterker nog: een letselschade advocaat is in veel gevallen gratis! De letselschade advocaat kost u in veel gevallen niets, omdat de kosten worden verhaald op de verzekeraar van de tegenpartij. Als slachtoffer van letselschade kunt u schadevergoedingen indienen, mits er een andere partij betrokken is bij de oorzaak van uw ongeluk. Dat kan bijvoorbeeld een bedrijfsongeval zijn, of een medische blunder. De kosten die u maakt in verband met uw herstel kunt u verhalen op de wederpartij. Daar komt een letselschade advocaat bij kijken.

Letselschade slachtoffers

Als slachtoffer van letselschade ligt uw leven behoorlijk overhoop. U maakt niet alleen kosten die in directe verbinding staan met uw herstel, maar ook maakt u allerlei onvoorziene kosten. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan kosten voor een hulp in huis, of een tuinman. Er zullen allerlei dingen en activiteiten zijn die u zelf niet langer uit kunt voeren terwijl u aan het herstellen bent van uw letselschade. Al deze kosten neemt de letselschade advocaat in overweging. Deze zal namelijk trachten alle vergoedingen en smartengelden te claimen. Dat is broodnodig, aangezien u waarschijnlijk ook inkomsten zoals uw vaste inkomen vanuit arbeid zult missen.

Smartengeld en schadevergoedingen claimen

Dat de verzekeraar van de tegenpartij automatisch uw schadevergoeding uitkeert is zeer onwaarschijnlijk. De verzekeraar zal uiteraard proberen om zo min mogelijk uit te keren. Daarom wordt het bij letselschade zaken ten zeerste aangeraden om een advocaat in te schakelen. Uw letselschade advocaat zal trachten om zoveel kosten die u heeft gemaakt te verhalen op de verzekeraar van de wederpartij. Hierbij rekent hij of zij in sommige gevallen ook de eigen kosten. Veel letselschade advocaten werken namelijk middels het zogeheten no cure no pay principe. Dit komt erop neer dat er pas wordt betaald voor de letselschade advocaat als de zaak wordt gewonnen. Een dergelijke afspraak kunt u wellicht afstemmen met uw advocaat.

Letselschade advocaat advies

Om uw letselschade zaak zo goed mogelijk te laten verlopen en de kans op volledige uitkering zo groot mogelijk te maken, dient er voorafgaande aan uw claims voldoende bewijsmateriaal te zijn verzameld. Zo bouwen u en uw advocaat een sterk verhaal en een sterke zaak tegen de wederpartij. Het wordt geadviseerd om tevens een arts raad te plegen over uw letselschade, met het oog op een medisch rapport dat u kunt inzetten ter versterking van uw zaak.